Cum se joacă Omaha Poker

Dacă ești nou-venit în lumea pokerului sau doar vrei să încerci și altceva în afară de Texas Hold’em, este important să înțelegi regulile și formatul de Omaha poker. Omaha poker este similar cu Texas Hold’em în majoritatea privințelor, cu diferența esențială că implică patru cărți proprii, în loc de două. După fiecare carte comună întoarsă cu fața în sus, jucătorii trebuie să decidă dacă vor să spună pas, să parieze, să pluseze sau să se arunce, în încercarea de a crea cea mai valoroasă mână de cinci cărți care include nici mai mult nici mai puțin de două cărți proprii. Pentru a afla mai multe despre regulile jocului de poker în general, vizitează școala noastră de poker.

Tipuri de jocuri Omaha

Există diferite tipuri de Omaha poker, două dintre cele mai populare fiind Pot-limit Omaha și Omaha hi-lo. Variantele de Omaha poker includ:

 • Omaha Hi: În această versiune, cea mai mare mână de cinci cărți ia potul. Structura de pariere cu limită la pot înseamnă că nu sunt posibile pariurile agresive all-in înainte de flop.
 • Omaha Hi-Lo: Este o variantă în care potul este împărțit între mâna cea mai mare și mâna cea mai mică. Mâna cea mai bună posibil este cea în care același jucător are atât mâna cea mai mare, cât și mâna cea mai mică în același timp, câștigând astfel întregul pot. Jucătorul aflat în posesia celei mai bune mâini mari câștigă jumătate din pot la arătarea cărților, în timp ce jucătorul cu cea mai bună mână mică va câștiga cealaltă jumătate. Dar pentru a forma o mână eligibilă ca mână mică, jucătorul trebuie să aibă cinci cărți fără pereche din care cea mai mare să fie maxim 8.

Regulile Omaha

Omaha poker este a doua cea mai populară variantă de poker, după Texas Hold’em, și se joacă cel mai bine cu doi până la zece jucători. Regulile sunt următoarele:

 1. Un jucător este dealerul, iar small blind și big blind sunt situați în stânga butonului. Pariurile se plasează în sensul acelor de ceasornic în jurul mesei.
 2. Atât jucătorul din small blind, cât și cel din big blind trebuie să realizeze pariuri obligatorii și să pună bani în pot înainte de distribuirea cărților. Fiecare jucător primește patru cărți cu fața în jos.
 3. După ce s-au distribuit cărțile proprii, începe prima rundă cu jucătorul aflat în stânga big blindului. Jucătorii trebuie să aleagă două din cele patru cărți proprii atunci când formează mâna cea mai bună posibil; în Omaha trebuie folosite nici mai multe, nici mai puține, ci exact două cărți proprii.
 4. La fiecare carte comună întoarsă pe masă, începe o rundă de pariere. Jucătorii trebuie să decidă dacă pariază, plusează sau se aruncă la fiecare rundă. Prima dintre aceastea este flopul, când se arde o carte și se întorc cu fața în sus trei cărți comune.
 5. După a doua rundă de pariere urmează turnul, când se arde o altă carte și se întoarce cu fața în sus o a patra carte comună. Urmează o altă rundă de pariere.
 6. Apoi urmează riverul, când se arde o altă carte, iar a cincea și ultima carte comună este întoarsă cu fața în sus. Urmează runda finală de pariere.
 7. La sfârșit are loc arătarea cărților. Folosind cea mai bună combinație de cinci cărți dintre cărțile proprii și cărțile comune, jucătorii rămași își arată cărțile. Primul care a plasat un pariu sau ultimul care a făcut o plusare trebuie să arate primii cărțile.

Blind-urile

La fel ca Texas Hold’em, Omaha poker are pariuri obligatorii denumite „blinduri”.

Blindurile reprezintă o pereche de pariuri – unul mic și unul mare – care se plasează înainte de a distribui cărțile și care se rotesc în jurul mesei, odată cu dealerul. Jucătorii care plasează aceste pariuri sunt situați în stânga dealerului, small blind imediat în stânga, iar big blind lângă small blind.

Small blind și big blind formează potul inițial pus în joc pentru toți jucătorii.

Opțiunile de pariere ale jucătorilor

La fiecare rundă de pariere, jucătorii trebuie să decidă dacă spun pas, se aruncă, pariază, plătesc sau plusează. Opțiunea depinde de varianta de pariere, iar la Omaha Poker există următoarele variante:

 • Pot-limit Omaha: În această variantă, suma maximă ce poate fi pariată este suma jetoanelor din pot. Pariul minim este egal cu valoarea big blind. Dacă un jucător alege să dea raise, acesta trebuie să pluseze cel puțin cu suma pariului sau plusării anterioare din runda respectivă.
 • Fixed limit Omaha: La Omaha cu limită fixă, potul poate fi plusat de maximum patru ori, iar pariul sau plusarea trebuie să fie de valoarea blindurilor. Parierea se face cu sume structurate, prestabilite.
 • No limit Omaha: No limit Omaha este varianta cea mai agresivă disponibilă. Pariul minim la jocurile fără limită este același cu valoarea big blind, dar jucătorii pot paria sau plusa cât de mult doresc și în orice punct în timpul rundelor de pariere

Începutul jocului (pre-flop și flop)

După ce jucătorul a primit cărțile proprii, poate juca mâna plătind sau plusând big blindul. Prima acțiune începe de la stânga big blindului. După ce jucătorul a decis dacă să plătească, să pluseze sau să se arunce, acțiunea continuă în sensul acelor de ceasornic în jurul mesei. Parierea continuă în fiecare rundă până în momentul în care toți jucătorii au plasat mize egale în pot. The pre-flop in omaha poker with 4 hole cards for each player După prima rundă de pariere, se distribuie cărțile din flop, cu fața în sus pe masă. Flop-ul este reprezentat de primele trei cărți comune. The flop in omaha poker with the 3 community cards introduced Urmează o altă rundă de pariere.

Mijlocul jocului (turn și river)

După finalizarea rundei de pariere de pe flop, se distribuie cartea turn, cu fața în sus pe masă. „Turn-ul” este a patra carte comună. Jocul începe din nou, cu jucătorul activ care se află imediat după buton, în sensul acelor de ceasornic. La jocurile Omaha fixed-limit, pariurile și plusările pe turn se fac în unități de big blind. The turn in omaha poker with the 4th community card introduced Odată ce parierea în runda turn s-a încheiat, cartea „river” este împărțită cu fața în sus pe masă. River-ul este a cincea și ultima carte comună în jocul de poker Omaha. The river in omaha poker with the 5th community card introduced Runda finală de pariere începe cu jucătorul activ aflat imediat după buton, în sensul acelor de ceasornic.

Sfârșitul jocului (Arătarea cărților – showdown)

După terminarea rundei finale de pariere, restul jucătorilor activi trebuie să își arate cărțile. Dacă au rămas mai mulți jucători activi, ultima persoană care a pariat sau a plusat își va arăta cărțile. Dacă nu se fac pariuri la runda finală, jucătorul situat imediat în stânga butonului trebuie să arate primul cartea. The showdown in omaha poker whereby players show their hands După ce s-au arătat toate mâinile, jucătorul cu cea mai bună mână din cinci cărți este declarat câștigător. În eventualitatea unor mâini identice, potul va fi împărțit în mod egal între jucătorii cu cele mai bune mâini.

Recapitulare

Jocul începe prin distribuirea a patru cărți proprii pentru fiecare jucător. Ulterior, au loc mai multe runde de pariere în care sunt puse pe masă cărțile comune. Scopul este ca jucătorii să formeze cea mai bună mână din cinci cărți folosind exact două din cărțile proprii și trei cărți comune, apoi să decidă dacă să plătească, să parieze sau să se arunce, în funcție de ce consideră că vor face și adversarii. Jocul ia sfârșit atunci când jucătorul cu cea mai valoroasă mână de cinci cărți este declarat câștigător.

Regulile casei PlayGG

PlayGG permite jucătorilor să joace la mai multe mese sau mai multe jocuri simultan. Când intră la o masă cash, jucătorii trebuie să plătească o taxă egală cu limita inferioară a mizei la masa respectivă sau cu un small blind. Un jucător poate alege să se așeze temporar în poziție „sit-out” la o masă de poker. În cazul în care doi sau mai mulți jucători activi ajung la etapa de arătare a cărților și au mâini de paritate egală, câștigătorul este stabilit în funcție de valoarea cărții kickerului, dacă mâinile rămân egale.

Întrebări frecvente Omaha

Omaha are 16.432 de combinații de mâini inițiale dacă nu se iau în considerare culorile, sau 270.725 dacă luăm în considerare și culorile. Cele mai bune mâini inițiale sunt formate din două culori și includ o pereche puternică, de exemplu AAKK, AAJT sau AAQQ.

Atât Texas Hold’em, cât și Omaha sunt variante populare ale jocului de poker, dar diferența esențială între acestea este numărul de cărți proprii.

La Texas Hold’em, fiecare jucător primește două cărți proprii, în timp ce la Omaha primește patru. La Hold’em jucătorul decide dacă dorește să folosească una sau ambele cărți proprii, în timp ce la Omaha trebuie să folosească exact două cărți din cele patru din mână.

Omaha este un joc mai dificil decât Hold’em din cauză că există un număr mai mare de mâini inițiale și combinații posibile. Cei care înțeleg pokerul Hold’em se vor descurca mai ușor la Omaha poker, dar și începătorii pot deveni din ce în ce mai buni pe măsură ce joacă.

La fel ca în alte variante de poker, succesul depinde de cât de bună este mâna inițială. Ideal, mâna ar trebui să fie „două culori”, respectiv să permită crearea de două posibilități de culoare pe flop. De asemenea, trebuie să fii reținut cu pariurile și plusările mari, deoarece bluful în PLO este destul de rar, și trebuie să te asiguri că ți-ai analizat corect adversarii.

Jucătorii trebuie să includă în mâna finală două cărți din mână și trei cărți de pe masă (dintre cele cinci cărți întoarse în timpul rundelor de pariere).

Ca să înveți care este cea mai bună acțiune în timpul Omaha poker ai nevoie de practică și de câteva articole cu ponturi utile. Ori de câte ori pui jetoane în pot, faci un pariu. Atunci când plusezi, crești miza, iar dacă te arunci înseamnă că renunți la pot.

Acțiunea ta depinde de cât de bune sunt cărțile pe care le ai în mână.

Pentru a înțelege din ce este compusă o mână câștigătoare, trebuie să te familiarizezi cu jocul de poker și cu ierarhia mâinilor. Dacă niciunul dintre jucătorii rămași nu a realizat o pereche sau o formație mai bună, mâna câștigătoare va fi cea care include cartea cu cea mai mare valoare la showdown. De exemplu, A3467 este o mână mai bună decât KQJ98.

Anumite variante de Omaha poker includ Omaha cu limită la pot, în care un jucător nu poate paria decât valoarea maximă existentă în pot și Omaha no-limit, în care un jucător poate face all-in dacă dorește. De asemenea, există și o variantă de Omaha cu limită fixă, în care limita de pariere se aplică în fiecare rundă de pariere, și Omaha hi-lo, în care jucătorii pot realiza atât mâini mari, cât și mâini mici, potul urmând să se împartă între acestea.