Copiii cu fața la perete, vă rugăm, acest articol este doar pentru adulți!

Popularitatea jocurilor de societate a venit și a trecut, dar este ceva legat de simplitatea jocurilor de cărți care le face mai mult sau mai puțin perene.

Astfel, astăzi vom vorbi despre cele mai bune jocuri de cărți pentru adulți.

1. Cards Against Humanity

Când aud povești despre oameni care joacă acest joc de Crăciun cu bunicii și cu familia extinsă, mă retrag în gluga de la hanorac și mă întreb ce fel de relație au. Extrem de amuzant, oribil și grețos în egală măsură, acest joc testează relațiile sociale și limitele de confort ale oricui îl joacă.

Jocul este simplu – trebuie să folosești cărțile negre ca să completezi spațiile goale de pe cărțile albe pentru a forma propoziții cât mai amuzante sau ofensatoare. În fiecare rundă, un nou jucător este Țarul Catilor, judecătorul care decide ce combinație a fost cea mai amuzantă.

Astfel, unul dintre cele mai interesante lucruri la acest joc este că îți poți adapta strategia de joc în funcție de cine este Țar. Poți avea cartea „Anusul delicios al lui Daniel Radcliffe”, dar dacă Țarului i se pare mai amuzantă „O antilopă gazoasă” în context, ai irosit una dintre cele mai bune cărți din joc.

Jocul are o tonă de extensii și o partidă nu durează de obicei mai mult de 40 de minute, așa că este imposibil să te plictiseșți de ea prea repede.

2. Exploding Kittens

Nu, nu este titlul unui videoclip de pe darkweb, și nici al unei trupe de hipsteri care să cânte despre sandvișuri fără crustă și mașini de scris. Exploding Kittens este o combinație foarte reușită între Popa Prostu’ și Macao, creată de celebrul site umoristic The Oatmeal, care a strâns peste 8,7 milioane de dolari pe Kickstarter.

Jocul este foarte simplu de jucat. Cărțile se așază pe masă într-un teanc cu fața în jos și fiecare jucător trage câte o carte pe rând. Dacă tragi un BOOM BOOM, ai explodat și toată lumea va petrece veacuri dezlipindu-te de perete ca pe o gumă încăpățânată. DAR există, de asemenea, cărți de dezamorsare, indicatori laser, sandvișuri cu  iarba mâței, cărți care te lasă să sari o tură sau să forțezi alt jucător să tragă, și multe altele. Distracția nu se oprește niciodată.

Există un milion de moduri de a muri și doar câteva de a trăi. Întotdeauna haos.

3. Citadels

Citadels, ca Lords of Waterdeep, este un joc de intrigi curtenești. Pune-te în rolul unor pungași, negustori, adepți ai magiilor întunecate, duhovnici evlavioși și cavaleri neînfricați, fiecare concurând pentru controlul sectorului lor.

Fiecare jucător primește o carte de personaj pentru a-și începe rândul, fiecare cu propriile abilități unice. Constând din trei acțiuni posibile, o tură este foarte rapidă, așa că trebuie să alegi cu înțelepciune ce vrei să faci.

Cărțile de personaje sunt apoi amestecate și returnate în centru la sfârșitul fiecărei runde. Și tot așa mai departe, fiecare jucător încercând cu viclenie să se asigure că obține personajul pe care îl dorește și de care are nevoie pentru a-și zdrobi inamicii și a le da foc la cetate.

De fapt, aș merge până acolo încât să spun că Citadels este pur și simplu Waterdeep simplificat, păstrând același cadru brut și stil de artă fantastic, cu mai puține reguli și piese de joc.

4. Yu-gi Oh!

Din nou, discutabil dacă acest joc este conceput pentru adulți sau pentru copii. Dacă complexitatea este măsura, este pentru persoanele peste 70 de ani. Există nenumărate reguli în continuă schimbare, monștri care se mută în timp real, tot ce ai putea vrea de la un joc de cărți Fantasy.

Zilele de glorie ale lui Yu-Gi-Oh au fost în timpul copilăriei mele, la scurt timp după prima sindicalizare occidentală a show-ului. O vârstă mai simplă, cu mai puțini monștri, mai puțini demoni și, în general, o complexitate mai puțin arbitrară.

Dar chiar și la peste 20 de ani de la lansare, Yu-Gi Oh! continuă să captiveze jucători de toate vârstele și să inspire alte jocuri dornice de popularitate.

5. Magic the Gathering

Un joc de fantezie și intrigă, pentru arhi-tocilarii și colecționarii super competitivi dintre noi. Chiar și Bryn Kenney, ultra high-roller, prădător de vârf și monarh general al pokerului, s-a lansat în lumea jocurilor de cărți la competiții de MTG cu Planewalker Nicol Bolas.

Arta de pe cărți este unică și memorabilă, și trebuie să înveți ceva strategie ca să poți juca cu un jucător mai vechi fără să devii frustrat în primele minute, dar dacă ai timp și răbdare, MTG este cel mai popular joc de cărți colecționabile din lume cu un motiv.

6. Cărți-abțibilduri cu jucători de fotbal

De ce să ai fotbaliști obișnuiți când poți să ai fotbaliști în miniatură, din hârtie autocolantă?

Fă rost de un pachet de cartonașe, descoperă că sunt doar dubluri și încearcă să faci schimb la școală cu unele pe care nu le ai. Roagă-te de părinți să îți mai cumpere un singur pachet săptămâna asta. Este ultimul. Pe bune! Până la urmă, ai fost foarte cuminte la școală și acasă.

O scenă tipică din copilărie. Vrei abțibilduri? Fii cuminte!

A cumpăra autocolante pentru a-ți completa colecția ar putea părea copilăresc până la un punct, dar nu se poate nega satisfacția în timp ce colorezi fiecare cadru al albumului gol cu ​​pictograme ale sportivilor tăi preferați. Dacă nu vrei să arăți ciudat, fă rost de un copil și pretinde că de fapt sunt pentru el. Dacă se plânge cu voce tare în magazin că nu-i place sportul, lucru de care știi, cumpără-i dulciuri până când problema dispare.

7. Hold’em/Omaha/Poker pe dezbrăcate

Oricine se bucură prea mult de poker pe dezbrăcate este fie adolescent, la închisoare, sau un pasionat înfocat al jocului. Ce pariu poate fi mai intens decât unul pentru păstrarea demnității?

Hold’em este Cadillac-ul pokerului. Jucat de la bârlogurile fumurii din Asia de Sud-Est până la casele opulente ale celor 1% din SUA, Hold’em este marele nivelator.

Vărul mai întunecat al Pokerului, cealaltă parte a monedei. Omaha este, fără îndoială, a doua variantă cea mai populară oferită, diferă de Hold’em prin mai multe puncte cheie:

  • Sunt împărțite patru, nu două, cărți
  • În Omaha, jucătorii trebuie să facă cea mai bună mână posibilă folosind exact două dintre cărțile lor (nici mai mult, nici mai puțin) și trei din cele cinci cărți comune.

8. Cranium Dark

Vanilla Cranium este un joc de societate care conține diferite runde care implică cântatul, modelarea lutului și mima. Cranium Dark este o șaradă întortocheată, la propriu. Nu numai că trebuie să acționezi sau să articulezi acțiunea de pe cardul tău, dar trebuie să o faci în timp ce efectuezi o altă acțiune, care fie va fi complementară, fie va distrage atenția celor care trebuie să ghicească ce mimezi.

Cărțile de joc, cărțile de acțiune cu spatele negru și cărțile de șaradă cu spatele alb sunt amestecate și puse în joc. S-ar putea să ajungi un sergent de instructaj care descrie o prezentare de modă sau care se rotește ca o balerină în timp ce mimează Godzilla.

Concluzii finale

Trăim într-o lume a jucătorilor. Magazine de jocuri de societate sunt pe toate străzile principale, Nerdcore este moda culturală populară a zilei, iar competiții de esports oferă premii de milioane de dolari.

Este o lume nouă și curajoasă dacă îți place să arunci zaruri, să zdrobești butoane și să faci streaming pe Twitch, cu oportunități ample de a merge pe căi profesionale către popularitate.

Pe vremuri, a fi bun la Mario speedrunning te făcea palid și îți dădea artrită. Acum, poți deveni celebru doar cu un microfon și un canal Twitch. Descoperă ce îți place să faci, dezvoltă-ți abilitățile și vezi până unde poți ajunge!

Câteva sfaturi utile pentru orice tânăr care dorește să devină cineva pe internet:

  1. Caută susținerea mărcilor respectate – mărci care vând produse pe care nu numai că le utilizezi, dar în care crezi;
  2. Creează un canal Patreon;
  3. Creează funcții suplimentare pentru Twitch, pentru a încuraja engagement-ul;

Cam atât pentru acum.

Mike de la GG