Ierarhia mâinilor la poker

Fără a înțelege ierarhia mâinilor la poker, nu ai cum să știi dacă pornești cu o mână puternică sau slabă. Cu alte cuvinte, pierzi bani. Există zece mâini de poker diferite, de la Chintă roială la Carte mare. Află care sunt cele mai puternice mâini, ce cărți proprii au potențial și pe care ar fi mai bine să le arunci, și apelează oricând ai nevoie la pagina noastră despre probabilități în poker.

Ierarhia mâinilor la poker (de la cea mai mare la cea mai mică)

1. Chintă roială

A, K, Q, J, 10, toate de aceeași culoare.

2. Roială mică

Cinci cărți consecutive, toate de aceeași culoare.

3. Careu

Patru cărți de același fel.

4. Full House

Trei bucăți plus o pereche.

5. Culoare

Cinci cărți de aceeași culoare, dar care nu sunt consecutive.

6. Chintă

Cinci cărți consecutive, dar care nu sunt de aceeași culoare.

7. Trei bucăți

Trei cărți de același fel.

8. Două perechi

Două perechi diferite.

9. O pereche

Două cărți de aceeași valoare.

10. Carte mare

Dacă nu ai format niciuna din mâinile de mai sus, va juca cea mai mare carte.

Cele mai bune cărți proprii

Pentru a-ți contura o bună strategie la poker, un prim pas este să cunoști valoarea celor 2 cărți primite. Doar așa poți ști cum te plasezi înainte de începerea acțiunii și la ce combinații poți spera. În plus, fără îndoială, nu vrei și nu trebuie să joci toate mâinile pe care le primești. Până atunci, nu uita: pentru a afla mai multe despre regulile jocului de poker, treci pe la școala noastră de poker.

Texas Hold'em

AA, KK

Acestea sunt cele mai bune două mâini inițiale la Texas Hold’em, dar stai liniștit, nu o să ai ocazia de a vedea prea des aceste perechi. În plus, trebuie să ții cont că așii sau popii nu garantează că o să câștigi. De exemplu, mai ales dacă ai popii, poți pierde lejer în fața oricărui jucător care a început cu un singur as.

QQ, JJ, AK

Următoarele mâini ca importanță sunt damele și valeții. AK (la culoare sau nu) este o carte superioară față de majoritatea celorlalte mâini și oferă un potențial fantastic, în timp ce damele și valeții pot avea probleme în fața unui jucător care are ași sau popi în mână.

TT, AK, AQ, AJ, KQ

Dacă pornești în mână cu cărți precum AQ sau AK, vei fi în avantaj în confruntarea cu alte combinații mai slabe cu as. Dacă ai înainte de flop oricare din aceste mâini, e recomandat să dai raise, dar fii cu ochii pe restul mesei, deoarece valoarea lor depinde de ceilalți jucători și de poziția ta la masă.

Omaha

AAKK, AAJ10

Mâinile formate dintr-o pereche de ași și o carte de la zece la popă sunt cele mai bune la Omaha și PLO (Pot-Limit Omaha). Dacă ai una dintre aceste mâini, trebuie să încerci să plusezi sau chiar să mergi all-in înainte de flop, dacă este posibil.

KKQJ, JJQK

Perechile mari (TT-KK) cu cărți consecutive sunt foarte bune când se ajunge la heads-up. Cu toate acestea, este de așteptat ca cel puțin un jucător să aibă ași în mână, prin urmare nu te grăbi prea mult să te duci all-in înainte de flop.

8876, 7789

Perechile mijlocii cu cărți consecutive sunt deosebit de puternice, pentru că pot deveni mai bune cu fiecare carte comună întoarsă sau pot crea o mână fantastică la flop. Dacă ai una dintre aceste mâini, nu e cazul să pariezi, poate doar să plătești un raise, dacă există și alți jucători care ar putea să plătească.

AKQJ, KQJ10

Aceste mâini sunt puternice, dar pot fi ușor dominate înainte de flop – în special de perechile mari. Este important să joci cu atenție o asemenea mână și să dai call la plusarea altcuiva doar dacă ești în poziție ulterioară la masă.

Explicarea mâinilor de poker

Chinta roială

Chinta roială este cea mai bună mână la poker și nu poate fi bătută de nimic. Pe scurt, chinta roială conține cinci cărți de același fel, ceea ce o plasează deasupra unei Roiale mici. Cinci de un fel se poate realiza doar dacă folosiți cel puțin un joker, deoarece există doar patru cărți de același fel în pachet.

Chintă la culoare

O chintă la culoare este mai mică decât cinci de un fel și mai bună decât un careu. Asul poate fi și carte mică, și carte mare după regulile de high, dar nu poate fi și carte mare și carte mică simultan. După regulile deuce-to-seven, asul este mereu folosit drept carte mare. După regulile ace-to-six low, asul este mereu folosit drept carte mică. Fiecare chintă la culoare este luată în considerare în funcție de cartea sa cea mai mare.

Careu

Careul, cunoscut și sub denumirea de Quads, este mâna care conține patru cărți de același fel și o carte diferită (denumită kicker). Careul este mai mic decât chinta la culoare și mai mare decât full-ul. Fiecare careu este luat în considerare în funcție de valoarea cărții din care este format, iar departajarea se face în funcție de kicker. Două careuri care diferă doar după culoare au rang egal.

Full

Un full – cunoscut și sub denumirea de Full Boat, Boat sau Full Hand – este o mână care conține trei cărți de un fel și două cărți de alt fel. Fiecare mână este luată în considerare în funcție de valoarea cărții din perechea de trei, iar departajarea se face după cartea din perechea de două. Un full este mai mic decât un careu și mai mare decât o culoare.

Culoare

O culoare conține cinci cărți de aceeași culoare, care nu sunt consecutive. Culoarea este mai mică decât full-ul și mai mare decât chinta. Fiecare culoare este luată în considerare în funcție de cartea sa cea mai mare, iar departajarea se face în funcție de cartea următoare și așa mai departe. Două mâini de culoare formate din aceleași cărți, dar de culori diferite, au rang egal.

Chintă

O chintă conține cinci cărți consecutive, care nu sunt de aceeași culoare. Chinta este mai mică decât culoarea și mai mare decât trei bucăți. Fiecare chintă este luată în considerare în funcție de cartea sa cea mai mare, iar chintele care diferă doar după culoare au rang egal. O chintă la as este cunoscută sub denumirea de Broadway, iar o chintă până la cinci este cunoscută sub denumirea de Baby Straight.

Trei bucăți

Cunoscut și sub denumirea de Trips sau Set, trei bucăți conține trei cărți de un fel și două alte cărți diferite (denumite kickere). Trei bucăți este o mână mai mică decât o chintă și mai mare decât două perechi. Fiecare mână de trei bucăți este luată în considerare în funcție de cartea care compune perechea de trei, iar departajarea se face după cel mai mare kicker.

Două perechi

Două perechi este o mână care conține două cărți de un fel, două cărți de alt fel și o carte de al treilea fel (kickerul). Două perechi este o mână mai mică decât trei bucăți și mai bună decât o pereche. Fiecare mână de două perechi este luată în considerare în funcție de perechea cea mai mare, iar departajarea se face după perechea cea mai mică. Două mâini identice de două perechi în care diferă doar culoarea cărților au rang egal.

O pereche

O pereche, cunoscută și sub denumirea de pereche, conține două cărți de un fel și trei cărți de alte trei feluri (kickerele). Aceasta este mai mică decât două perechi și mai mare decât carte mare. Fiecare mână de o pereche este luată în considerare în funcție de pereche mai întâi, iar departajarea se face după kickerul cel mai mare.

Carte mare

Cunoscută și ca Nicio pereche, carte mare este o mână care nu intră în nicio altă categorie. Aceasta este mai mică decât o pereche. Fiecare carte mare este luată în considerare în funcție de cea mai mare carte a sa, iar după regulile de la deuce-to-seven low, o mână cu șapte ca cea mai mare carte este cea mai bună mână posibilă. După regulile ace-to-five low, chintele și culorile nu sunt posibile, ceea ce le transformă în mâini carte mare.

Întrebări frecvente

Care este cea mai mare culoare la poker?

Culorile la poker sunt Treflă, Caro, Cupă (Inimă roșie) și Pică (Inimă neagră), Pica având valoarea cea mai mare. Cu toate acestea, este bine de știut că în majoritatea jocurilor de poker culorile nu sunt folosite pentru departajare și nu există ierarhii standard pentru toate jocurile de cărți.

Care este cea mai bună mână la poker?

Chinta roială este cea mai bună mână la poker, aceasta fiind formată dintr-un as, un popă, o damă și un valet ți un decar – toate de aceeași culoare.

Ce sunt mâinile la poker?

Mâinile la poker se referă la un set de cinci cărți de joc, dintre care 2 proprii. Valoarea fiecărei mâini poate fi comparată cu cea a altor mâini pentru a decide câștigătorul.

Ce înseamnă culoare la poker?

Culoare este o mână care conține cinci cărți de aceeași culoare, care nu sunt consecutive. Culoarea este mai mică decât full-ul și mai mare decât chinta.

Care este cea mai mare carte la poker?

Cărțile sunt ordonate de la mare la mic după cum urmează: as, popă, damă, valet, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 și as. Asul poate fi și carte mare și carte mică, dar de obicei este carte mare.

Care este cea mai slabă mână de pornire la Texas Hold’em?

În timp ce mâna inițială cea mai bună la Hold’em este formată din doi ași, mâna cea mai mică este un doi și un trei de culori diferite. Un 2 și un 7 de culori diferite este mâna considerată în general cea mai proastă mână, deoarece conține cele mai mici două cărți cu care nu se poate face chintă. Chiar și dacă sunt de aceeași culoare sau dacă fac parte dintr-o pereche, aceste cărți formează o mână foarte slabă.

Ce înseamnă o strategie bună la poker?

Unul din factorii esențiali pentru o bună strategie la poker este să înțelegi mâna inițială, altfel nu vei ști dacă trebuie să joci agresiv sau sigur. De asemenea, dacă este posibil, trebuie să joci având întotdeauna în vedere obiectivul pe termen lung – cu alte cuvinte, să te gândești cum poate evolua mâna inițială pe parcursul jocului și să acționezi în consecință.

Care este obiectivul jocului de poker?

Principalul obiectiv al jocului de poker este să câștigi bani. Până la urmă, nu există niciun premiu pentru jucătorul care câștigă cele mai multe pariuri sau care este cel mai ambițios în timpul jocului – doar câștigătorul ia totul. De aceea e atât de important să înțelegi ierarhia mâinilor la poker, pentru a ști când e cazul să te arunci sau să te implici în pot.

Cum se distribuie mâinile la pokerul online?

Mâinile la online poker sunt generate de un algoritm care garantează distribuirea aleatorie a cărților – astfel, de cele mai multe ori deseori distribuția este mai corectă decât în cazul cărților amestecate manual. La Texas Hold’em, fiecare jucător primește două cărți cu fața în jos înainte de flop; la Omaha, fiecare jucător primește patru cărți cu fața în jos înainte de flop.

Ce înseamnă „vocea dealerului”?

„Vocea dealerului” este un joc în care dealerul stabilește varianta care se joacă și mizele pe care se joacă. Acest lucru depinde deseori de numărul de jucători, iar dealerul va comunica variantele speciale sau regulile neobișnuite aplicate în cadrul respectivului joc.